Om min tid på Golf.se forum (SC)

Om min tid på Golf.se forum Speakers Corner (SC)

När jag kom till forumet skapade jag på Golf.se Forum allmänna del, Speakers Corner, eller ”SC”, som var den vardagliga benämningen, bl a en tråd ”I dag …”
Den tråden blev den utan jämförelse största tråden på forumet hann under åren, fram tills dess forumet lades ned till följd av att vissa element förstörde forumet (anonymitet på Internet kan ställa till det …)  få till över 50 000 inlägg och över 2 miljoner visningar! Sannolikt den största tråden på något svenska forum och den tråden bidrog såklart till att ”evert” blev mycket bekant där inne.

Någon kan ju fundera över varför jag inte tog ett lite mer genomtänkt användarnamn än ”evert”.Att det bara blev ”evert”, var en följd av att jag vid första besöket, inte hade för avsikt att bli något av ett inventarium där. Gick in där enbart för att få lite tips i samband med att jag skulle skaffa mig ett nytt järnset och sökte lite tips. Tog då evert som nick, eftersom det var min fars tilltalsnamn.

Här en kul händelse för några år sedan. Vi har varje år under åtskilliga år rallygäster från när och fjärran under svenska rallyt, som vid den tiden hade Hagfors som centralort med service och annat.År 2011 hade vi som gäster bl a några killar från Hultafors utanför Borås. Det är faktiskt inte helt ovanligt att gästerna bjuder in mig i samband med att dom någon kväll sitter och dricker lite gott. Så gjorde även de här killarna. Jag nämnde då bl a att jag spelade golf på Uddeholms GK och att jag vistades en hel del på golf.se forum, där under nicket evert.

Då säger en av killarna: ”Men – är det du som är evert! Sitter jag här med evert …” Säger i samma andetag ”Nej, jag spelar inte golf, men jag har en kompis som spelar på Kinds GK och han pratar mycket om evert”

Min egen slogan där var:
”En golfboll är som ett uppochnervänt klot – fast mindre”

På forumet var jag en av de allra mest aktiva under rätt många år. Vet inte det exakta antalet inlägg jag gjorde där, men mellan 10 – 12 tusen inlägg blev det under mitt nick ”evert”.(att mitt nick blev evert, kam sig av att jag första gången jag gick in där, för att få lite tips om klubbköp, bara valde min fars förnamn – hade ingen tanke på att det skulle bliså mycket mer där, så det kändes onödigt att tänka till något lte bättre nick). En 10 – 12 tusen inlägg låter sjukt mycket, men jag får väl trösta mig med att det fanns ett par  andra där som hann göra än fler inlägg … Vissa inlägg var nog helt ok, men självklart fanns där också ett antal inlägg som aldrig borde kommit på pränt … Sanningen är nog den att skulle man (man – alltså inte bara jag, utan i princip alla skribenter) avvakta lite innan de lät skicka iväg inlägg, då skulle antalet inlägg säkert minska en del … Då tänker jag i första hand inte på tidsaspekten – utan självklart på att man hunnit tänka igenom – och insett 😉
Å andra sidan är väl ogenomtänkta inlägg på typ ett forum, Facebook eller här inne, knappast någon katastrof i sig. Långt därifrån – under förutsättning att inläggen inte kränker annan person, folkgrupp e dy, eller innehåller okvädinsord …

Försökte samtidigt göra reklam för Uddeholms GK. Min användarbild där, se nedan,  syntes vid varje inlägg av ”evert”, var den nedan.

Uddeholms GK värd ett besök

Som sagt, på samma vis som jag själv blev känd där, lyftes Uddeholms GK också fram en hel del där, inte minst med min användarbild ovan.