Från golfinlägg på nyhetssidan

Från inlägg 19 nov 2013:

I söndags hade klubben, Uddeholms GK, (se menyn) det gängse höstmöte som avslutar säsongen.
Det har varit en fantastiskt bra säsong vad gäller banan – nu kröntes detta med ett positivt resultat även ekonomiskt! Inte på smått vis … 😉

Idag gjorde f ö jag själv tillsammans med ett par golfkompisar, årets sista runda på banan. På torsdag förväntas frost … Detta med att göra sista rundan den 19:e november, bara ett par veckor före 1:a advent, är också det ett rekord i sig. Runt 5 grader plus idag, så det var ”riktig” golf med öppna greener. Dock utan flaggor, så flaggplaceringar fick man försöka hålla reda på i det som finns kvar av minnet. Men det har varit ett antal rundor under november, så inget större problem. Resultatet ja … ibland räcker det inte med att man vet ungefär var hålen är belägna … Men som sagt, jättefint väder, det bästa tänkbara med tanke på årstiden!

Kan avslutningsvis nämna att jag lagt in några bildspel på golfsidan, bl a ett som visar hur osedvanligt vackert banan ligger utefter Rådasjön. Säkert en av vårt rikes vackrast belägna golfbanor! Se bildspelet under sidan ”Uddeholms GK”.

Här nedan ett tidningsklipp som bl a återger long driving mästaren Marcus Edblads åsikt – att Uddeholms GK har en av Sveriges allra vackrast belägna driving rancher. Jag lade in det påstående på golf.se forum på direkten och kan säga att jag fick det vidimerat. Enda ”mothugget” jag fick då, var att Frösö GK driving range låg vackrare. Efter att ha sett den på bild med fjällen (Snasahögarna?) i bakgrunden, lade jag inte in någon protest 😉

Drivingrangen Marcus Edblad NWT 20110609

Ja, som sagt – hela banan ligger fantastiskt vackert belägen invid Rådasjön. Bara det faktum att man kan se vatten från banans samtliga hål måste vara unikt i sig!

Från inlägg 19 nov 2013:

Smartphone golf-GPS appar godkända att använda fr o m 2014

Ja, fr o m i år, 2014, är olika smartphone-appar tillåtna hjälpmedel för att mäta avstånd på golfbanan, även vid tävling. Enda villkoret är att appen uppfyller villkoren enl R&Ass flödesschema enl. nedan.

http://www.randa.org/~/media/RandA/Downloads%20and%20Free%20Publications/2014/DMD%20flowchart%20v2_Jan%2014.ashx

Ovanstående länk visar bara att appen enbart får mäta avstånd – och inget annat, såsom typ vindhastighet, temperatur och rekommendation av klubbval. Rätt naturligt, även om rekommendation av klubba borde vara svårt att ge. Jag själv och säg Tiger Woods gör inte alltid samma klubbval vid samma avstånd … Klubbvalet är självklart mycket individuellt många gånger 😉
Dessa appar har ju dessutom mer att bjuda på än avståndsmätning. Föra score och ur den plocka fram statistik.

Laddade i fjol själv ner en golf-GPS app för Android, Golf Frontier.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.application.golffrontier.lite&hl=sv

Gratis-versionen tillåter inläggning av tre banor. Med betalversionen Golf Frontier Pro kan man välja och vraka bland 30 000 banor till det fashionabla priset av 20 kr! Detta är bara en alla de golf-GPS som finns på marknaden. Har själv avvänt en ren golf-GPS, Sky Caddie, under ett år. Funkar bra, men den kostar 350 kr/år – så jag funderar starkt på att gå över till en smartphone golf-GPS och därmed spara 330 kr/år. Alla som spelar golf har självklart nytta av en golf-GPS, även golfspelare av min kaliber. Kul att ha dessutom … 😉

Från inlägg 20 nov 2013:

”En golfboll är som ett uppochnervänt klot – fast mindre”

Blev nyss påmind om just denna min slogan som jag hade på idag tyvärr nedlagda golf.se forum, när jag fick se Dan Persson (forumets signatur Kurt Svensson) på teve, kommenterande vad förlusten mot Portugal på Friends Arena och missat VM-spel, kostar Svenska Fotbollförbundet.
Det slog mig då när Kurt Svensson strax efter mitt inträde på detta forum, skickade mig ett mail med anledning av ovanstående slogan.

På tal om forumet på golf.se och det allmänna delforumet där, Speakers Corner – SC, så var jag en av de allra mest aktiva där under rätt många år. Vet inte det exakta antalet inlägg jag gjorde där, men mellan tio till tolv tusen inlägg blev det under mitt nick ”evert”.  Ja visst, det låter sjukt mycket, men jag får väl trösta mig med att det fanns några andra där som hann göra än fler … Vissa inlägg var nog helt ok, men självklart fanns där också ett antal inlägg som aldrig borde kommit på pränt … Sanningen är nog den att skulle man (man – alltså inte bara jag, utan i princip alla skribenter) avvakta lite innan de lät skicka iväg inlägg, då skulle antalet inlägg säkert minska en del … Då tänker jag i första hand inte på tidsaspekten – utan självklart på att man hunnit tänka igenom – och insett 😉
Å andra sidan är väl ogenomtänkta inlägg på typ ett forum, Facebook eller här inne, knappast någon katastrof i sig. Långt därifrån – under förutsättning att inläggen inte kränker annan person, folkgrupp e dy, eller innehåller okvädinsord …

Försökte samtidigt göra reklam för Uddeholms GK. Min användarbild, som syntes vid varje inlägg av ”evert”, var den nedan.
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är uddeholms-gk-vard-ett-bessokcrop2.jpg  
När jag kom till forumet skapade jag på det allmänna forumet, Speakers Corner eller ”SC” bl a tråden ”I dag …” Det tråden blev den utan jämförelse största tråden på forumet hann under åren, fram tills dess forumet lades ned till följd av att vissa element förstörde forumet (anonymitet på Internet kan ställa till det …)  få till över 50 000 inlägg och över 2 miljoner visningar! Sannolikt den största tråden på något svenska forum och den tråden bidrog såklart till att ”evert” blev än mer bekant där inne. Någon kan ju fundera över varför jag inte tog ett lite mer genomtänkt användarnamn … Att det bara blev ”evert”, var en följd av att jag från första början gick in där enbart för att få lite tips i samband med att jag skulle skaffa mig ett nytt järnset. Gjorde det då enkelt för mig, genom att bara hugga till med min fars förnamn.

Här en kul händelse för några år sedan. Vi har varje år rallygäster från när och fjärran. År 2011 hade vi som gäster bl a några killar från Hultafors utanför Borås. Det är faktiskt inte helt ovanligt att gästerna bjuder in mig i samband med att dom någon kväll sitter och dricker lite gott. Så gjorde även de här killarna. Jag nämnde då bl a att jag spelade golf på Uddeholms GK och att jag vistades en hel del på golf.se forum, där under nicket evert.

Då säger en av killarna: ”Men – är det du som är Evert! Sitter jag här med Evert …” Säger i samma andetag ”Nej, jag spelar inte golf, men jag har en kompis som spelar på Kinds GK och han pratar om Evert.”

Som sagt, på samma vis som jag själv blev känd där, lyftes Uddeholms GK också fram en hel del där, inte minst med min användarbild ovan.

Lite bilder från seniorernas årliga landskamp mot Nes GK 2014

Uddeholms GK seniorer har sedan årtionden tillbaka ett utbyte, med norska Nes GK i Vormsund. Vartannat år utkämpas ”landskampen” på Uddeholms GK och vartannat på Nes GK. Lite regelmässigt vinner hemmalaget – inte unikt direkt 😉 I år drog vi, dryga tjugotalet seniorer, med buss till Nes. Ja, vi hade vissa förhoppningar före med tanke på vissa förstärkningar – men resultatet blev som vanligt 😦

Vid årets resa, igår 24 aug 2014, tog jag med mig kameran för att ta lite bilder – och vid kaffepausen i Austmarka kom jag t o m ihåg att plocka fram kameran. Några bilder blev det i alla fall och har lagt upp dessa i bildspelet nedan.

PS: I år blev min insats inte den bästa, 28 poäng. Hade väl hopp om i alla fall något lite bättre med tanke på senast i Nes då det blev en 2:a plats, som bl a gav mig:

”2.Premie Nes / Uddeholm 2012”
SONY DSC

som har kvar sin plats i bokhyllan … Sådan är golfen 😉

Idag var sista golflektionen för seniorer på Uddeholm GK

Från inlägg 27 aug 2014
Ja, idag var den tredje och sista golflektionen som Uddeholms GK pro, Joakim ”Jocke” Ahlin, givit oss seniorer som varit intresserade, efter initiativ från Thryggve Engström, f ö en riktig drivmotor med idėer om det mesta. Första onsdagen var vi på driving rangen och fick veta vad vi gjorde fel, ja de mest uppenbara misstagen i första hand … Andra onsdagen var det dags för korta inspel och bunkerslag och så idag, inspel från lite länge håll.

Synd att inte fler tog chansen att vara med, för här blev man varse vilken skicklig instruktör Jocke är. Han kunde verkligen anpassa allt till vad vi vanliga medel- höghandicapare i första hand bör tänka på – inte hur Phil Mickelson och gänget slår … Vi fick alltså med oss hem i bagen, vad vi i första hand skulle hålla koll på vid olika slag. Rätt lagom vad vi i våran ålder orkar hålla reda på i den översta kroppsdelen.

Men visst, även om vi nu vet bättre, så är det såklart inte bara att gå ut och slå som vi lärt och allt klaffar på direkten – även om Thryggve satte en 50 m chip direkt i koppen idag. 😉 Som alltid krävs fortsatta övningar på egen hand – men den biten blir såklart betydligt bättre, när man vet bättre vad man ska försöka hålla koll på.

Stort tack Jocke! Även om han knappast läser det här …

Att samla ihop ett gäng så här och anlita Jocke, borde betydligt fler medlemmar anamma!

 

Först en bild av oss som deltog seniortävlingen den 14 juli 2014

Gruppbild seniorgolfen 10 juli_med namn_revaffe

Bilden togs på morgonen före första start, i motljus för att få en fin bakgrund. Den blev inte helt lyckad, men efter en del jobb i Photoshop, fick jag till en bild som blev såpass att jag kände för att trots allt lägga in den här.
Klicka på bilden för att få en större bild!

Just den här torsdagen var vi 29 deltagare. Vi var f ö runt 30-talet deltagare vid i stort sett varje tävling. Verkligen inte dåligt. Vi har sannolikt den bästa seniorverksamheten i hela Värmland !

 

Några bilder från höstrundor på Uddeholms GK 2014

Först några bilder som Natalia tog vid årets säsongsavslutning av Sommarslagsmålet, lördagen den 25 oktober . De flesta är bilder tog hon när hon väntade in oss under skymningens annalkande.

Och till sist några bilder jag tog vid senaste torsdagstävlingen 30  okt 2014

Inte sista – utan senaste alltså … Förhoppningsvis kan vi fortsätta spela, måndag, tisdag och torsdag någon eller några veckor till, men vid den här årstiden kan självklart vädret -> banans beskaffenhet, sätta käppar i hjulet. Minns att i fjol gick det att hålla igång till ett par veckor för 1:a advent. Inte dåligt faktiskt!

… och här en bild på en golfkompis och f d jobbarkompis, Göran Norrlin, som alldeles i dagarna tyvärr gått bort efter en tids sjukdom. 😦 Tur som sagt att man inget vet när den dagen kommer. Ja, vi tog ett par bilder på varandra på Snöåns GK, i samband med ett gästbesök där uppe. 😉

2004 Jag o Göran Snöån Göran
2004 Jag o Göran Snöån Stig

Golfsäsongen 2014 slut 😦

Idag har snöret dragits för årets golfsäsong. Förra veckan hade vi, fyra entusiaster, en viss förhoppning om spel tisdag och torsdag, även denna vecka. I så fall hade det blivit första gången vi kunnat spela ända fram till advent. Men, Kung Bore ställde till det med minusgrader och därmed skulle det blivit spel mot provisoriska greener. Sådant känns helt ok på våren, men inte nu. I fjol var sista speldag 17 november, så i år blev det trots allt rekordlång säsong. Detta inte minst med tanke på att vi i år hade premiär redan 8:e april, en hel månad tidigare än i fjol. Växthuseffekten är självklart det allvarligaste som sker i världen just nu, men för oss här uppe med tidigare kraftig inverkan av inversion vintertid och därmed många minusgrader vid högtryck – har växthuseffekten inverkat positivt och förlänger säsongen i snitt.

Summerar jag golfåret i antal rundor så är det rekordmånga för mig:
Totalt 2014: 93 rundor, omräknat i 9-håls rundor 148 st
Totalt 2013: 73 rundor, omräknat i 9-håls rundor 126 st
HCP-mässigt blev det inte lika bra.  Har under ett antal år nu hela tiden sänkt min HCP, men årets övergång till att spela från röd tee, har varit intressant – men kostat lite. Gick upp från 23,0 till 23,6, när jag statistiskt sett, utifrån sänkningar under de senare åren, i år borde hamnat under HCP 20. Sex slag mindre och detta märks såklart. Det faktum att jag från rött, med avsett antal slag (GIR, två slag mindre än hålets par), kan nå green på samliga hål känns bra, men kan ju också kosta, t ex fler bunkerslag. Hjärnan säger mig att jag skulle tjäna på att lägga mig kort green, men hjärtat vill chansa – och jag spelar ju enbart för nöjes skull – så jag klipper till. 😉
Annars, besöker aldrig driving-rangen annat än ev. uppvärmning och aldrig övningsbanan. Sånt är inte nog kul verkar det …
Nu är det bara att hoppas på att den avgörande faktorn, hälsan, står mig bi – så ska nästa säsong gå åt rätt håll resultatmässigt!

Edit 2015:
Tyvärr gick inte denna nästa säsong som tänkt var. Fick det året börja och spela från röd tee. Scorerna blev kanske lite jämnare – men med färre slag blev det svårare att få till sådana där tokrundor, där man spelar så bra att det blir HCP-sänkningar.
Slutsats: Träna mer närspel eller gå tillbaka och spela från gul tee igen …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.