Läkemedelsföretagen och läkemedel

Recension av:
”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin”

4 Jan, 2013 Pia Hellertz

Pia Hellertz har läst boken ”Forskningsfusket – Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin” av docenten och läkaren Ralf Sundberg. Hellertz inspirerades av en recension skriven av medicinjournalisten Ingemar Ljungqvist. Han konstaterar bevis för att en liten mäktig elit vill se våra kroppar kroniskt sjuka för de utgör en oerhört lönsam marknad för läkemedel.

Efter att ha läst boken ansluter sig Pia Hellertz till uppfattningen att författaren, läkaren, kirurgen och docenten Ralf Sundberg är en mycket skrämmande verklighet på spåren. Pia Hellertz är fil.dr. och socionom. Hon har undervisat på Örebro universitet i nästan 25 år innan pension.

Läkemedelsforskare tenderar enligt hans uppgifter att förvanska sina data för att kunna publicera de resultat som läkemedelsindustrin vill ha för att kunna sälja sina preparat. Näringsforskare tenderar på samma sätt att förvanska och ljuga om sina resultat för att kunna publicera de resultat som livsmedelsindustrin vill ha för att kunna sälja sina produkter. Oavsett om det leder till hälsa eller sjukdom. Och ibland samarbetar fuskarna.
Hur är detta överhuvudtaget möjligt?

Forskningsfusket

Ralf Sundberg visar att de olika forskarna får sina forskningsmedel och löner samt andra förmåner från industrin. Han presenterar en imponerande research. Han har följt devisen: ”Följ i pengarnas spår!” [Qui bono] och därmed funnit och avslöjat vad som pågår. Vissa forskare är mer skrupelfria än andra och har ändå blivit experter för nationer inom sina ämnesområden, även i Sverige, exempelvis hos Socialstyrelsen och Sundberg anger namn på dessa personer, så det står var och en fritt att kontrollera hans uppgifter.

Dels visar Sundberg att även de medicinska tidskrifterna är med i bedrägerierna. Avslöjande reportage publiceras inte medan de medicinska lögnerna fortsätter att spridas, även i den svenska Läkartidningen. ”Vem i hela världen kan man lita på”, sjöng Michael Wiehe och jag tänkte samma sak under hela läsningen. Eventuell tillit till auktoriteter rasade för varje sida jag läste.

Egen kommentar:
Egentligen blir man inte förvånad direkt … känns mest riktigt mest som att det nu finns papper på hur det går till – även om just detta är hur viktigt som helst. När man läste om alla dessa konstiga turer som fick en att helt tappa förtroendet för Livsmedelsverket, så var det ju tankarna då – precis vad läkaren Ralf Sandberg nu gett ut i bokform. Livsmedelsverket har mest att lyssna på andra, där dessa andra styrs av kommersiella intressen …

Den senaste trenden från läkemedelsföretagen – få även friskt folk stoppa i sig mediciner 😦

Det känns riktigt otäckt hur läkemedelsindustrin nu alltmer vill få folk att köpa deras mediciner ”i förebyggande syfte”. Självklart ett oerhört bra sätt att öka på sina försäljningsvolymer 😦 Att bara fortsätta och sälja till sjuka ökar ju inte volymen, så länge inte fler blir sjuka …

Nu räcker det inte med att folk många gånger stoppar i sig medicin rent i onödan, efter att ha fått en diagnos. Nu vill de lura friskt folk att ta mediciner – för att de senare i livet kanske kommer att bli sjuka …
I det här fallet är det Simvastatin som man bl a blir ordinerad när man fått diabetes typ 2.

Blev själv ordinerad både Simvastatin och Metformin, i samband med att jag åkte på diabetes typ 2 år 2010. Hann ta tabletter innan jag fick min glukosmätare. Då upptäckte jag att jag med LCHF-kost fick ner glukoshalten till normal nivå, samtidigt som provtagning visade att blodfetterna sänkts, i st f ökat – detta utan de mediciner jag blev ordinerad, Metformin för att sänka glukoshalten och Simvastatin för att motverka förhöjd kolesterol i blodet!

Inte enbart det faktum att dessa, för många, helt onödiga mediciner – kostar samhället stora summor. I stort sett alla mediciner har mer eller mindre biverkningar, även dessa. T ex detta Simvastatin, ökar bl a risken för artros och därmed ledbesvär.

https://www.kostdoktorn.se/borde-alla-ata-kolesterolsankande-medicin

 

Statiner ökar risken för diabetes typ 2 …

25 april 2014:
I samband med att man fått diagnosen diabetes typ 2, så blir man ordinerad, inte bara Metformin för att sänka glukoshalten i blodet, utan även Simvastatin för att hålla kolesterolet i schack. Att Simvastatin kan ge biverkningar såsom t ex muskelsmärtor, finns väl dokumenterat. Nu har det dessutom visat sig att statiner ger ökad risk för diabetes typ 2.

Should Statin Drugs Ever be Used?

Should Statin Drugs Ever be Used?

Kolesterolsänkande läkemedel ökar risken för diabetes
http://www.dios.bz/2013/05/28/studie-kolesterolsankande-lakemedel-okar-risken-for-diabetes/

Nästan alla mediciner ger risk för olika biverkningar. Ja, än värre blir det som regel när man måste kombinera olika mediciner. Tyvärr är det heller inget nytt att det med tiden dyker upp nya okända biverkningar hos olika mediciner.

Den här typen av rapporter vidimerar vad åtskilliga av oss ”f d diabetes typ 2” drabbade redan vet, att det självklart är bättre att, efter erhållen diabetes typ 2 diagnos, få ner glukoshalten till normal nivå igen med hjälp av rätt kost, LCHF, i stället för att stoppa i sig Metformin och Simvastatin. 😦 Jag behöver bara gå till mig själv för att se att LCHF genomgående gett mig oförändrade eller sänkta värden för kolesterol och sänkta värden för triglycerider – helt utan medicinering.
https://stickans.wordpress.com/diabetes-2-lchf/friskforklarad-inom-1-manad/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.