Naturbilder från Råda

Fann att jag hade lite bilder från Råda också (säg gamla N:a Råda kommun, innan sammanslagningen med Sunnemo), ja, konstigt hade det väl varit annars, med Uddeholms GK:s vackert belägna golfbana,   Råda-rasta och annat.

PS: Rådarasta, kanske länets vackrast belägna rastplats. Denna ligger dessutom precis vid 60:e breddgraden! och f ö också i direkt anslutning till Klarälvsbanan  – och vår kommun gör ingenting för att få bilisterna att stanna till, fika och inte minst fotografera!
Alla som varit ute och rest, vet hur intressant det är att ta bilder av varandra vid sådana platser. Monumentet som kommuner fått till är självklart bra – men vad hjälper det när trafikanterna som färdas längs 62:an inte blir uppmärksammade om sevärdheten!

Tips till kommunansvariga:
Sätt upp såväl ”förvarningsskyltar” som skylt vid Råda-

rasta!
Fråga: Hur kan kommunens ansvariga ha missat något dylikt?

Ska lämna in ett förslag till kommunen. Till vilken nytta vet ingen. Hade ansvariga insett att något borde göras (knappast någon större kostnad), så hade väl något redan hänt …

Bilder från Råda

Klicka på bilden om du vill se den större och växla sedan bild med pilarna.

Här några bilder från Råda – Uddeholms golfklubb

Fler bilder finns under fliken Golf / Uddeholms GK

Provtappning vid Råda kraftstation 8 september 2014

Fortum gjorde den 8 september i år, 2014, en provtappning vid Råda kraftstation. Även om en sådan tappning är långt långt ifrån full fart i Munkforsen, så var det intressant att göra ett besök. Vädrets makter gjorde att det kom vatten även vertikalt, men jag hade kameran med och tog lite bilder och några filmsnuttar som jag sedan plockade ihop. På plats fanns inte bara vi nyfikna, utan en rejäl stab med Fortum-folk var närvarande,dels för att sköta och övervaka tappningen, men även som vakter längs Årosälven. Vid så kraftigt strömmande vatten är det självklart riktigt allvarligt om någon hamnar i vattnet, även ovan forsen. 😦

Här de rörliga bilderna


och här några bilder av vattnet och några profiler …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.