Årliga metartävlingen

Den årliga metartävlingen längs Uvåns stränder, var alltid ett trevligt inslag förr. Fann tyvärr bara några enstaka bilder från en tävling på 80-talet, men allt såg i såklart väldigt lika ut år från år. Fiskare i ett pärlband, på båda sidor om älven – från Smebodal till Uvåns utlopp i Rådasjön vid gamla bron. Själv hade jag kunnat ställa mig på balkongen och titta på radbandet med metare, men det behövdes ju en hel del kontrollanter och självklart var det trevligt att befinna sig på plats.
Klicka för större bilder!

Lasse Stefanz på UD-ladan 23 maj 2015

Det kommer ju årligen många stora artister till UD-ladan (Uddeholmsladan), men att de lyckades få dit Lasse Stefanz kändes rätt stort för en som dansat under årtionden och sett Lasse Stefanz som något alldeles extra. Så jag och Natalia skaffade oss snabbt biljetter. Några bilder tog vi och de lägger jag in – men den biten var långt ifrån det väsentliga den kvällen.

Måste också ta upp något fullständigt absurt, detta att staten lägger på moms på danstillställningar, medan konserter och festivaler är momsbefriade! De som styr vårt land anser alltså att bara stå och lyssna ska premieras, medan kombinationen lyssna och samtidigt motionera bör bestraffas. :-O En logisk kullerbytta av stora mått. 😦