Lite bilder från vår tur till Tallinn

Vi har varit på en 3-dagarsresa med Peters Buss till Tallinn. En både trevlig och intressant tur. Ja, bortsett från att det vid hemresan, enligt Baltic Stars Information, blåste 30 m/s och det betyder svår storm. Orkan från 32,7 m/s. Inte helt lätt att förflytta sig, trots att jag inte druckit värst mycket. Bara detta med att borsta tänderna. Tandborste + tandkrämstub kräver ju två händer – och när man dessutom måste hålla fast sig …

Dagen i Tallin började med att bussen åkte till en affär där det såldes alkoholhaltiga drycker. Alla andra gick in och handlade och då kände jag trycket att även jag kanske skulle inhandla något … Sedan bar det iväg till ett köpcentrum, innan det var dags för ett besök i gamla stan. Ja, Tallinn är en huvudstad med självklart moderna byggnader, men även med mycket gammalt bevarat. Estland är noga med att behålla gamla byggnader intakt. Utöver gamla byggnader från Sovjet-tiden, finns även kvar byggnader från tiden när landet var i svensk ägo, som ju var fram till början på 1700-talet.

Här nedan lite bilder tagna både färjan och Tallinn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.