Mitt golfspelande vs tandläkarbesök – kostnadsbild …

GOLF:
Många har fått för sig att golf är en dyr sport (trots att den för ungdomar är betydligt mindre kostsam än t ex hockey). För min del betalar jag runt 3800 kr/år. Spelar hur mycket jag vill för den summan. I fjol gick jag omräknat till 9-håls ronder runt 150 ronder. Självklart tillkommer kostnad för klubbor och spel på andra banor, utöver spel på ForshagaDeje GK och Torsby GK, där vi fr o m i år spelat gratis enl uppgörelse klubbarna emellan.
Har hittills huvudsakligen kört med begagnat, men köpte nu nya järn- hybridklubbor, Adam Golf Idea Tech V4 3-GW. Fyra hybridklubbor + 5 järn (se bild). Klubbor som fått toppbetyg i test, speciellt vad gäller förlåtande egenskaper. Passar såklart mig bättre än Stensson & Co. Kostnad ca 2500 kr inkl moms och frakt. Dessa sliter jag självklart inte ut ens med mina 150 rundor/år;-)

TANDLÄKARBESÖK:
Åt i somras rostade jordnötter och skadade två tänder. Var till tandläkaren och tandhygienisten för en vecka sedan. Lagning 2 tänder, 45 minuter, plus undersökning och borttagning tandsten, 45 minuter, kostade mig totalt 4480 kr.

SLUTSATS:
Medlemsavgift 2015 = 3800 kr
Tillverkning och försäljning av typ nedanstående järn/hybrid set = 2500 kr (6 år ger ca 400 kr/år)
Tandläkarbesök, 2 x 45 min, alltså 1,5 timme = 4480 kr
Håller med om att det här är en lite udda jämförelse. Tandläkarbesöket är ett måste, men även golf (eller annan form av motion och socialt umgänge) är lika viktigt i ens liv.
Men – något är lite sjukt, när 1,5 timme hos en tandläkare ska kosta nära nog dubbelt så mycket som tillverkning, försäljning och transport från USA, av ett set med nio splitter nya golfklubbor!

Adams Idea järn hybridset 22 okt 2015 rev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.