Golfsäsongen 2014 slut :-(

Ja, idag drogs snöret för årets golfsäsong. Förra torsdagen, 20 november 2014, visade sig idag vara sista speldagen för i år. Vi, fyra entusiaster, hade då en viss förhoppning om spel tisdag och torsdag, även denna vecka. I så fall hade det blivit första gången vi kunnat spela ända fram till advent. Men, Kung Bore ställde till det med minusgrader och därmed skulle det blivit spel mot provisoriska greener. Sådant känns helt ok på våren, men inte nu. I fjol var sista speldag 17 november, så i år blev det trots allt rekordlång säsong. Detta inte minst med tanke på att vi i år hade premiär redan 8:e april, en hel månad tidigare än i fjol. Växthuseffekten är självklart det allvarligaste som sker i världen just nu, men för oss här uppe med tidigare kraftig inverkan av inversion vintertid och därmed många minusgrader vid högtryck – har växthuseffekten inverkat positivt och förlänger säsongen i snitt.

Summerar jag golfåret i antal rundor så är det rekordmånga för mig:
Totalt 2014: 93 rundor, omräknat i 9-håls rundor 148 st
Totalt 2013: 73 rundor, omräknat i 9-håls rundor 126 st
HCP-mässigt blev det inte lika bra.  Har under ett antal år nu hela tiden sänkt min HCP, men årets övergång till att spela från röd tee, har varit intressant – men kostat lite. Gick upp från 23,0 till 23,6, när jag statistiskt sett, utifrån sänkningar under de senare åren, i år borde hamnat under HCP 20. Sex slag mindre och detta märks såklart. Det faktum att jag från rött, med avsett antal slag (GIR, två slag mindre än hålets par), kan nå green på samliga hål känns bra, men kan ju också kosta, t ex fler bunkerslag. Hjärnan säger mig att jag skulle tjäna på att lägga mig kort green, men hjärtat vill chansa – och jag spelar ju enbart för nöjes skull – så jag klipper till. 😉
Annars, besöker aldrig driving-rangen annat än ev. uppvärmning och aldrig övningsbanan. Sånt är inte nog kul verkar det …
Nu är det bara att hoppas på att den avgörande faktorn, hälsan, står mig bi – så ska nästa säsong gå åt rätt håll resultatmässigt!

Här några bilder från Uddeholms GK under senaste månaden.

Klicka på resp. bild för att se bilden större!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.