Dagens promenad kom att gå förbi Sveriges största gran, jättegranen mellan Uddeholm och Sjögränd.

Idag, söndag 16 nov 2014, tog vi en promenad längs Klarälvsbanan, en inte helt ovanlig promenadsträcka för oss. Kom då på att vi skulle ta hemvägen längs gamla vägen Uddeholm – Sjögränd.

Vi stannade till och tog några bilder på i första hand på jättegranen som finns där. Blev lite nyfiken på granens omkrets men hade såklart inget måttband med mig. Men, med hjälp av min sambos schal mätte vi upp granens omkrets. Den var två schaldiametrar plus drygt en halv sida. Detta ger en omkrets på i runda tal 3,2 m. En av bilderna visar mig, när jag med hjälp av schalen är igång att mäta omkretsen. Självklart behövde jag assistans, så någon bild med oss båda runt granen, kunde det knappast bli tal om 😉 Granens bark var helt borta på sidan som vette mot vägen. På skogssidan fanns en del bark kvar. Tror mig veta att träd är illa ute när barken är borta runt om?

Där fanns flera lika gamla ”grovsingar”. En alldeles intill den största. Den var pepprad med tickor, som höll på att se till att det trädet börjar se början på sitt slut. Tickor parasiterar ju på träd, så … Tog bild även på trädet med tickorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.