Bilder – även rörliga, från provtappning Råda kraftstation

Fortum gjorde den 8 september i år, 2014, en provtappning vid Råda kraftstation. Även om en sådan tappning är långt långt ifrån full fart i Munkforsen, så var det intressant att göra ett besök. Vädrets makter gjorde att det kom vatten även vertikalt, men jag hade kameran med och tog lite bilder och några filmsnuttar som jag sedan plockade ihop. På plats fanns inte bara vi nyfikna, utan en rejäl stab med Fortum-folk var närvarande, dels för att sköta och övervaka tappningen, men även som vakter längs Årosälven. Vid så kraftigt strömmande vatten är det självklart riktigt allvarligt om någon hamnar i vattnet, även ovan forsen. 😦    

Här de rörliga bilderna


och här några bilder av vattnet och några profiler …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.