Bilder från Torsby med omgivningar och västra Ekshärad

I söndags kom Natalia på att vi skulle göra en tur till Torsby, en ort som vi i ”centrala Värmland” mest besöker när hälsan så kräver. Men väl medvetna om att det vinns en hel del att se där uppe, drog vi iväg.
Vår rutt blev: Uddeholm – Edebäck – Basterud – Hamra – Framnäs – Torsby – Lekvattnet – Ritamäki finngård – Lekvattnet – Östmark – Torsby, sedan samma väg tillbaka, för att få bilder under lite olika ljusförhållanden mot uppresan.

En kul episod från när vi varit inne på Elvis-caféet, Memphis Café, i Östmark. När vi kommer ut därifrån, sitter där fyra gäster vid ett bord. Jag antog att de nog var från Östmark, så jag frågade dem om det fanns något sevärt i Östmark, för vi hade kameror med oss. Då säger en av de fyra: ”Det mest kända motivet i Östmark är han som sitter längst till vänster, Kjell-Åke i Myra”. Jag tittade på honom och sa att jag mycket väl kände till dig, ståupp-komikern Kjell-Åke i Myra. Frågade honom om jag fick ta någon bild och det var såklart inget problem. Så han är ett av motiven i våra Torsby-bilder. Den andra killen berättade samtidigt för mig att Kjell-Åke redan för att antal år sedan blivit utsedd till årets östmarking och nu i år fått priset som den största av samtliga som tidigare fått priset. Alltså, en riktigt stor underhållare och Östmarks stora profil.

Först bilder från Torsby, Lekvattnet med Rottnan, Ritamäki gamla finngård och Östmark med Kläggen – Röjdån

… och här lite bilder från ”Ekshärad västra”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.