Målsättningen …

Satt nyss och läste en kommentar under forumet ”Diskutera Hagfors”. Där skrev en av deltagarna, en tjänsteman inom kommunen:
”Målsättningen är att det kommer nya grejer till skolan under sommaren”.

Reagerade på ordet ”målsättningen”, när han i själv verket avser ”målet” eller ”vårt mål”, men vill inte gå in och kladda i diskussionen, eftersom jag ansåg att det jag ville skriva låg OT (off topic, d v s utanför ämnet), därför avreagerar jag mig här inne i stället. 😉

Han som skrev det är långt ifrån ensam om att använda ordet målsättning när det är mål som avses. ”Målsättningen” verkar användas alltmer, som ett lite fiiinare och mer byråkratiskt ord än ”målet”. Målsättning är att sätta upp mål och kan t ex vara en punkt i en dagordning, där olika mål ska sättas upp.

Kom just på att var och en av oss kan lära sig bli sin egen byråkrat med hjälp av Ove Oskarssons språkmaskin och plockar fram den i dagsljuset. Då tillkommer lite humor och det hela känns mer kul igen.
 
Språkmaskinen1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.