Statiner ökar risken för diabetes 2 …

I samband med att man fått diagnosen diabetes typ 2, så blir man ordinerad, inte bara Metformin för att sänka glukoshalten i blodet, utan även Simvastatin för att sänka kolesterolet. Att Simvastatin kan ge biverkningar såsom t ex muskelsmärtor, finns väl dokumenterat. Nu har det dessutom visat sig att statiner ger ökad risk för diabetes typ 2.

Should Statin Drugs Ever be Used?

Should Statin Drugs Ever be Used?

Kolesterolsänkande läkemedel ökar risken för diabetes
http://www.dios.bz/2013/05/28/studie-kolesterolsankande-lakemedel-okar-risken-for-diabetes/

Nästan alla mediciner har biverkningar och än värre blir det som regel när man måste kombinera olika mediciner. Tyvärr är det heller inget nytt att det med tiden dyker upp nya okända biverkningar hos olika mediciner.

Den här typen av rapporter vidimerar vad vi f d diabetes typ 2 drabbade redan vet, att det självklart är bättre att, efter erhållen diabetes 2 diagnos, få ner glukoshalten till normal nivå igen med hjälp av rätt kost, LCHF, i stället för att hålla glukosen i schack med hjälp av mediciner, där Metformin ordineras för att sänka glukoshalten och Simvastatin för att motverka ett väldokumenterat faktum, att kolesterolet stiger vid diabetes typ 2. Jag behöver bara gå till mig själv för att se att LCHF genomgående gett mig oförändrade eller sänkta värden för kolesterol och sänkta värden för triglycerider.
https://stickans.wordpress.com/diabetes-2-lchf/friskforklarad-inom-1-manad/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.