Tur att LCHF gjorde att jag kunde lägga bort Simvastatin

Hade redan då 2010 när jag åkte på diabetes 2, läst så pass mycket om biverkningar av de mediciner jag blivit ordinerad, Metformin och Simvastatin, att jag rätt snabbt lät dessa piller ligga kvar i kökslådan.

I länken nedan kan du ta del av en artikel om biverkningar till följd av statiner. Denna handlar i o f s om en kvinna och att kvinnor kan vara än mer utsatta om det intar statiner. Men självklart är inte män undantagna från biverkningar här …

Många gånger är en viss medicin självklart livsnödvändig, men säkert långt ifrån varje gång. Plus att kombinationer av olika mediciner kan ställa till det. Jag undrar, hur stor andel av alla mediciner som skulle kunna undvikas om läkarna visste bättre och inte bara skrev ut mediciner lite för säkerhets skull och ibland kanske t o m kanske mest för att patienten ska känna att denne fått något med sig från läkarbesöket?

Läs Dr Malcolm Kendrick’s artikel i länken nedan, inklusive kommentar. Läsningen blir självfallet inte mindre intressant när vi vet att sannolikt alla kan undvara dessa mediciner vid diabetes typ 2, enbart genom att övergå till  LCHF-kost …

Mai-Lis Hellénius och Lipitor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.