Senaste trenden – läkemedelsföretagen vill få även friskt folk stoppa i sig mediciner

Den senaste trenden från läkemedelsföretagen – få även friskt folk stoppa i sig mediciner 😦

Det känns riktigt otäckt hur läkemedelsindustrin nu alltmer vill få folk att köpa deras mediciner ”i förebyggande syfte”. Självklart ett oerhört bra sätt att öka på sina försäljningsvolymer 😦 Att bara fortsätta och sälja till sjuka ökar ju inte volymen, så länge inte fler blir sjuka …

Nu räcker det inte med att folk många gånger stoppar i sig medicin rent i onödan, efter att ha fått en diagnos. Nu vill de lura friskt folk att ta mediciner – för att de senare i livet kanske kommer att bli sjuka …
I det här fallet är det Simvastatin som man bl a blir ordinerad när man fått diabetes typ 2.

Blev själv ordinerad både Simvastatin och Metformin, i samband med att jag åkte på diabetes typ 2 år 2010. Hann ta tabletter innan jag fick min glukosmätare. Då upptäckte  jag att jag med LCHF-kost fick ner glukoshalten till normal nivå, samtidigt som provtagning visade att blodfetterna sänkts, i st f ökat – detta utan de mediciner jag blev ordinerad, Metformin för att sänka glukoshalten och Simvastatin för att motverka förhöjd kolesterol i blodet!

Inte enbart det faktum att dessa, för många, helt onödiga mediciner – kostar samhället stora summor. I stort sett alla mediciner har mer eller mindre biverkningar, även dessa. T ex detta Simvastatin, ökar bl a risken för artros och därmed ledbesvär.

https://www.kostdoktorn.se/borde-alla-ata-kolesterolsankande-medicin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.