Beträffande matematikundervisningens utveckling. Nej, jag är inte synsk ;-) En tillfällighet, men kul ändå …

Nej, långt ifrån synsk såklart, men när jag för ett par tre veckor sedan, på Nyhets-sidan plockade fram nedanstående om matematikundervisningens utveckling – så var jag visst betydligt mer i tiden än vad jag  borde varit. För nej, jag har inga mygelkontakter inom OECD 😉

För få svenskar har väl kunna undgå att läsa vad som spreds över massmedia igår, typ:
”Chockras för svenska skolresultat”

På text-TV kunde man igår läsa:
”År 2000 låg Sverige fortfarande över snittet. Nu presterar svenska elever under snittet – i alla kategorier. Inget annat OECD-land har försämrat lika mycket! Andelen svenska starka elever minskar och andelen svaga elever har ökat. Andelen som klarar högstanivån har sedan 2003 minskat från 17 % till 8 %, alltså halverats”

Lägger därför in ”Matematikundervisningens utveckling” inkl min kommentar under – en gång till. Fortfarande lika kul läsning, men med än mer allvar i bakgrunden, visade det sig … Först måste vi nå en brytpunkt, sedan vända allt åt rätt håll igen. Är man för gammal, för att få uppleva det … Nej nu ska vi försöka vara lite positiva 😉

Matematikundervisningens utvecklingJa, egentligen känns det inte så lite fel att ”Matematikundervisningens utveckling” ens ska kunna hamna under en humorsida, eftersom matematik självklart tillhör ett av skolans verkliga kärnämnen. Här borde självklart utvecklingen (grundskolans utveckling) normalt sett gått år ett helt annat håll – för även om där finns massor med ironi, så lite sanning ligger väl trots allt i botten här ? 😦

Att jag sedan lagt in det under humorsidan är avhängigt det faktum att det ingår under Kontorsfolklore, som i sig bygger på humor och därmed ligger under Humor-menyn. Men, bortser man från en liten släng av allvar i botten, så är det trots allt riktigt kul läsning …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.